Tere tulemast Autoplusi blogisse

Täname, et oled vaevunud oma aega selle blogikise peale kulutama. Sinu Autoplus.

Thursday, September 23, 2010

10 näpunäidet, kuidas auto korras hoida


Kindlasti on nii mõnigi  märganud, kuidas auto nende kasutuses olles kulub ja aina koledamaks muutub. Usun, et selle probleemi üle on ka pead vaevatud ja kindlasti on üritatud ise midagi auto heaks teha. Autoplus tuleb siin kohal appi, pakkudes 10 näpunäidet, kuidas autot korras hoida ja võimalust teha seda pikaajalise kogemusega proffessionaalide poolt. 

  1.  Kõige elementaarsem ja lihtsam asi, millest piisab, et auto kauem säiliks on autot pesta. Vältida tuleks kodus pesemist ja harjapesulaid. Mõlemad on potentsiaalsed värvkatte tapjad.
  2.  Asi, mida paljud autoomanikud peavad tarbetuks ja kalliks, kuid mis annab auto ilule väga palju juurde on  poleerimine. See muudab värvkatte pinna libedaks, takistab mustuse naakumist, paneb matistunud sõiduki värvkatte uuesti särama ja eemaldab värvkattelt kriime.
  3. Kasutada sellist toodet nagu värvikaitse. Olemuselt vahaga sarnane, kuid toimelt kordades tugevam.
  4.  Nahk- ja tekstiilsalongidel kasutada vastavalt siis naha või tekstiilikaitset. See muudab salongimaterjalid vetthülgavaks ja pidurdab nende määrdumist vedelate ainetega. Samuti värskendab salongi, tulemus on kõige efektsem, kui kasutada peale salongi keemilist pesu. 
  5.   Klaasipinnad tasuks muuta vett- ning mustusthülgavaks kasutades klaasivaha. Kvaliteetne klaasivaha püsib kaua peal, võimaldab maantekiirusel sõita ilma klaasipuhastiteta vähendades nii nende kulumise kiirust, takistab klaasile veekile tekkimist ja parandab läbinähtavust vihmaste ja uduste ilmadega. Investeering, mida paljud autojuhid ei oska hinnata, kuna pole proovinud. Need kes on proovinud, ei kahetse vaid kasutavad klaasivaha kogu aeg-teda tuleb paigaldada vaid 1-2 korda aastas... 
  6. Kui esineb probleeme sellega, et tuled ei valgusta korralikult ja auto on ka  vana, siis pole Xenosist mingit tolku. Aitab tulede lihvimine.See muudab tuhmunud tule uuesti läbipaistvaks. Kui võrrelda tuld enne ja pärast lihvimist on selgesti märgata, et lihvitud tuli näeb välja nagu uus ja valgusefekti poolest toimib ka nii. 
  7. Tugevalt määrdunud plastiku jaoks ei ole midagu etemat kui plastikupesu koos plastikukaitsega. Nagu järeldub teenuse nimestki, siis plastikupesu eemaldab sellele sattunud tugeva mustuse ja plekid. Plastikukaitse pidurdab plastikumäärdumist ja mustuse pooride kaudu plastiku sisse imendumist ning aitab plastikupinnale sattunud mustust kergesti eemaldada.
  8.  Määrdunud tekstiilsalongile kulub ära üks korralik tekstiilihooldus. Peale seda näeb salong välja nagu uus ja teda on hulga lihtsam korras hoida. 
  9.   Nahksalongile, kus torkab silma pragunenud ja murdumise äärel nahksisu, pole muud ravi kui korralik nahahoolduskuur. Peale puhastamist, taastamist, kreemitamist ja nahakaitset jäävad praod, murduma kippuv või isegi võidunud nahk minevikku ning tulemus püsib ilus ka kauem ning määrdub aeglasemalt.
  10. Takistamaks rehve pragunemast ja kaitsmaks neid UV kiirguse eest, tuleks lasta neid neid hooldada. Parem panustada natuke rehvide korrashoidu kui riskida sellega, et see keset maanteed lõhkeb.

1 comment:

  1. Sellele rehvi pragunemisest juttu tehes tulid kohe meelde vanad rehvid, mis tõesti lõpuks kipuvad pragunema.

    Paneb mõtlema.

    ReplyDelete