Tere tulemast Autoplusi blogisse

Täname, et oled vaevunud oma aega selle blogikise peale kulutama. Sinu Autoplus.

Saturday, October 23, 2010

Autoplus murrab müüte vol.1

 
Autoplus murrab müüte:
Müüt: nr.1  Autot peab vahatama
Autoplus: Autot ei pea tingimata vahatama vaid sobilikum oleks kasutada värvkattekaitset

Sissejuhatuseks,  Autoplus on avanud uue jutuseeria, mille teema on: Autoplus murrab müüte. Plaanide järgi koosneb see seeria 4 jutust, neist esimene käsitleb siis värvkattekaitset nn värvikaitse, teiste juttude teemad jäävad saladuseks kuni nende ilmumiseni. Igal nädalal ilmub Autoplusi blogis 1 jutt, milles Autoplus lükkab ümber ühe  laialt levinud müüdi.
Nüüd siis värvikaitse juurde. Värvikaitse on autokeemia valdkonda kuuluv toode,  mis on kasutav samadel eesmärkidel nagu vaha.
Erinevusi on värvikaitse ja vaha vahel mitmeid. Peamine erinevus, mis muudab värvikaitse vahast vastupidavamaks ( see püsib kauem peal kui vaha) ning toimelt kordades tugevamaks-tõhusamaks on selle toimemehhanish. Erinevalt vahast, mis kinnitub värvkatte pinnale seob keemilisel tehnoloogial põhinev värvkattekaitse end värvikihiga mitte värvkatte pinnaga. Nagu eelpoolmainitud on tulemuseks tunduvalt pikaajalisem ja tõhusam kaitse.
Värvkattekaitsel on erinevaid koostiseid, kuid toime on ikkagi üks. Erinevused tulenevad lihtsalt kaitsekestusest.  Autoplus ise kasutab 2 tüüpi värvikaitseid, võimaldamaks autoomanikel valida nende jaoks taskukohane toode.
Räägiks veel lähemalt värvikaitse ja vaha toimetest. Sõltuvalt koostisest võimaldab vaha kaitsta värvkatet UV kiirguse, putukate, talvel kasutava teesoola, mustuse ja tolmu kahjulike toimete eest värvikihile ning hõlbustab pinna puhastamist.
Värvkattekaitse takistab mustusel värvikihisisse imendumast ja seeläbi värvikihi väliskeskkonna mõjudele avanemise eest. Samuti ei lase ta talvist teesoola värvikihini ja hoiab ära selle korrosiooni, takistab putukate happelistel kehamahladel värvikihini jõudmist ja seda rikkumast ning suudab kaitsta ka UV kiirguse eest, kui värvkattekaitse koostisse kuulub UV- filter.  Rääkimata siis juba sellest, et hõlbustab pinna puhastamist.
Lõpetuseks ütleks värvikaitse kohta, et tegemist on ühekordse kuluga, kuna auto värvikiht on kaitsud pikka aega. Samuti võimaldab see pesude pealt raha säästa, kuna takistab mustuse nakkumist ning seetõttu suurendab auto puhtana püsimise aega ehk siis selle autoomanik, kes kasutab värvikaitset külastab pesulat harvemini kui autoomanik, kes kasutab vaha.

1 comment:

  1. -Kas see ongi ainuke vahe, et ei pea nii tihti pesema autot?

    -Kui palju on vaha ja värvikaitse hinna vahe?

    -Kumb on Teil popim, kas vaha või värvikaitse?

    -Mitu korda aastas oleks mõistlik autot vahatada ja Miks?

    ReplyDelete