Tere tulemast Autoplusi blogisse

Täname, et oled vaevunud oma aega selle blogikise peale kulutama. Sinu Autoplus.

Thursday, October 28, 2010

Autoplus murrab müüte vol.2


Autoplus murrab müüte
Müüt nr.2: rehviläige on ainult iluasi
Autoplus: Rehviläige ei ole ainult  iluasi


Eksisteerib palju autoomanikke, kes arvavad, et rehviläige on mõeldud rehvidele ilusama välimuse andmiseks. Ei saa öelda, et see oleks 100% vale, kuid see on ainult asja üks tahk. Teine tahk on rehviläike hooldav roll.
Vaadates  rehviläike tehnilisemaid aspekte näeme, et selle näol on tegemist rehvide pinnale  kantava keemiaga, mille eesmärk on ühelt poolt kaitsta rehvi pragunemise ja UV kiirguse mõjude eest; teiselt poolt ühtlustab ja peidab rehviläige mustuse rehvil ( isegi peale põhjalikku pesu ja eelnevat leotust ei pruugi sõiduki rehve 100% puhtaks saada). Lähtudes rehviläike spetsiifikast on ilmselgelt vale väita ja isegi mõelda, et ta on ainult iluasi.
Kindlasti on rehviläikel autopesu teenustes ja auto ilusaks muutmisel oma osa. Ilusamat autot on ju hea vaadata, aga tähtsam on ikkagi asja tehniline pool. Nagu eelpool öeldud kaitseb rehviläige rehve pragunemise ja UV kiirguse eest. See võimaldab niimoodi rehvikomplektil kauem vastupidada ja vähendab tõenäosust, et rehv keset teed lõhkeb ehk siis muudab autoomaniku elu muretumaks ja ohutamaks.
Seetõttu tasuks autot pesulas pestes alati valida selline pesutoode, mis muuhulgas rehviläiget sisaldab. Rehviläige on selline asi, mille tähtsust ei tasuks tema kasulike omaduste poolest kohe kindlasti mitte alahinnata ja tema kasutamist ei tohiks peljata või ära jätta puhtalt iluasjaks tembeldamise tõttu. Ütlen veelkord, et rehviläige on auto tervisliku seisukorra poolest kriitilise tähtsusega ja peaks seetõttu kuuluma iga oma sõiduki tervisest lugu pidava autoomaniku portfelli.
Samas tuleks siiski ka ära mainida, et leidub tooteid, mis paistavad silma oma tolmusidususe poolest, seega võivad rehvid tolmusel teel sõites kiiresti tolmuseks saada, seda eriti siis, kui auto on värskelt pesulast tulnud.  Sellist olukorda saab kergesti vältida, uurides autopesulast, millist rehviläiget nad konkreetset kasutavad ja kuidas on lood selle tolmusidusega- turul leidub kümneid erinevaid tooteid, osad neist kaotavad jäädavalt tolmusiduvuse, kui on rehvi sisse imendunud. See imendumine võtab loomulikult aega ja sõltub ka rehviläikest endast. Kvaliteetse toote puhul on see paari tunni küsimus, kui ta on rehvi sisse imendunud ja peale seda võib juba rahulikult tolmusel teel kulgeda.
Vaatamata selle väiksele miinusele on rehviläige igati kasulik ja ta võib  ka kesta päevi- sõltuvalt tootest kuni  10 päeva. Selle ajaga jõuab sõiduk uuesti mustaks saada ja siis on hea jälle teda pesta ja lasta  rehviläige peale kanda. Tulemuseks on hooldatud värvkattega sõiduk, mille rehvid peavad keskmisest kauem vastu ja seetõttu on omaniku väljaminekud väiksemad.

No comments:

Post a Comment