Tere tulemast Autoplusi blogisse

Täname, et oled vaevunud oma aega selle blogikise peale kulutama. Sinu Autoplus.

Friday, November 5, 2010

Autopesu autoplusis või valida mõni teine firma?




Paljud inimesed ei pese oma autot kas üldse või siis käivad harjapesulas auto värvkattelt värvi maha nühkimas. Autoplus otsutas uurida kui palju maksab auto käsipesu konkurentide juures. Uurimistöö   „ohvriteks" valisime kaks mainekat ettevõtet kellele kuulub mitmeid harja-ja käsipesulaid. Austusest nende firmade vastu  kutsume ühte neist : Ettevõte J või siis lihtsalt „J“ ja teist siis: Ettevõte S või lihtsalt „S“.

Kuna Autoplus pakub pesudest käsipesuteenuseid, siis õigluse huvides võrdlesime sügavuti ainult „J“ ja „S“ käsipesu hindasid ja seda, mida klient nende kodulehe järgi nõutava raha eest saab. Muuhulgas mainime ära ka harjapesu hinnad, et lugejal asjast rohkem aimu oleks.

Alustame kõige pealt Ettevõte S-ga. Kodulehe järgi defineerib ta end kui Eesti suurimat autopesula ketti, millele kuulub 24 autopesulat. Tema poolt antava info järgi on neil kõige odavam pesu 150.- seda nii surve kui ka harjapesu variandis ja seda on iseloomustatud kui põhipesu, mis sobib vähemäärdunud auto pesuks. See pesu sisaldab nende kodulehe andmetel: leotust, rattapesu, vaha ja kuivatust. Autoplusi kõige odavam pesu maksab 100.- , see sisaldab leotust, šampoonipesu ja kuivatust. 150.- eest on saada Autoplus autopesu,  mis kvaliteediastmelt on meie tootereas teisel kohal. Selle pesuga on võimalik puhtaks pesta isegi soos sumanud auto. See pesu sisaldab eelleotust, leotust, šampoonipesu, putukate eemaldust,  mattide ja uksevahede pesu, klaaside pesu väljaspoolt, velgede pesu veljehappega, kuivatust, rehvide pesu ja rehviläiget. Meie 200.- maksev autopesu pakub autoomanikule sama, mida 150.- erinevuseks on spetsiaalsem kuivatusvaha, kui odavamatel pesudel kasutav variant, see toode annab autovärvile lihtsalt parema läike.

Võrreldes aga 150 krooni ostujõudu Autoplusis ja Ettevõttes „S“ on ilmselge, et Autoplusis  saab 150 krooni eest rohkem. Sama tulemuse, mida võiks saavutada 150.- väljamineku tegemisega „S“-i juures saaks Autoplusis 100.- eest. Ilmselgelt tuleb Autoplusis auto pesemine odavam, kui 24 pesulat omavas ettevõttes, kus vastavalt suuremale teenindusvõimsusele ja nende kodulehel kiidetud kulude juhtimisele peaks loogiliselt ootama odavamat teenust, kui ettevõttelt, mis pakub seda laadi teenust ainult 1-s käsipesulas.
Põigates korra veel harjapesu juurde, siis ettevõte „S“ soovitab seda tugevalt määrdunud sõidukile, väites, et nende 150.- maksev käsipesu ei ole sellise sõidukipuhastamiseks otstarbekas lahendus. „S“ väidab, et nad on endi harjaparki uuendanud ja võtnud kasutusele autosõbralikumad harjad. Sellest hoolimata näeme me kriimustatud värvkattega autosid. Põhjus on selles, et isegi kui kasutada värvkatte suhtes sõbralikumaid harjasid, siis hari, mööda värvkatet ringi keerutades, korjab osa mustusest paratamatult enda külge ja need mustuse terad kriibivadki auto värvkatet. Teine oluline nüanss on see, et harjapesula harjased liiguvad väga kiiresti ja värvkattega kokkupuutudes avaldavad nad sellele märkmisväärset jõudu . Värvkate suudab sellele jõule teatud arvu kordi vastu seista (sõltuvalt juba konkreetse autovärvi tüübist ja koostisest), paraku siin planeedil pole mitte miski igavene. Ühel hetkel on regulaarse harjapesulas käimise tulemusel see piir ületatud ja kui see juhtub, siis ei ole sõiduki värvkate pehmelt öeldes just kõige kompaktsem.

Asuks nüüd ettevõte „J“ kallale. Nende kodulehe andmetel maksab neil auto välispesu 240.-; harjapesud algasid neil 160.- st. Kodulehel polnud infot selle kohta, mis klient selle raha eest täpselt saab. Probleem sai lahendatud nii, et võtsin telefoni kätte ja helistasin „J“ kodulehel antud lauatelefoni numbril. Vastas automaatvastaja, mis tundis huvi selle kohta, kas soovin käsipesu või harjapesu ja mis linnas ning millises pesulas. See väljendus selles, et pidin vajutama teatud klahvidele, et vajaliku „Ettevõtte J“ allüksusega ühendust saada. Kõige pealt üritasin kätte saada nende Merimetsa pesulat, aga see ei vastanud ja sõbralik automaatvastaja pakkus võimalust valida mõni teine pesula. Valisin nende Ülemiste esinduse, sealt vastati suhteliselt kiiresti telefonile ja sain lõpuks infot selle 240.- kroonise käsipesu kohta. Olemuselt on tegu auto täispesuga, sisaldab leotusi, putukate eemaldust, šampooni, vaha, kuivatust, mattide ja uksevahede pesu. Ma ei uurinud neilt velgede ja rehviläike kohta, sest saades aimu, sellest, et tegemist on täispesuga ning vaadates ka selle pesu hinda on loogiline, et nad pakuvad ka täisteenust. Sellest tuleneval eeldame, et „J“ peseb ka autode veljed ja ei koonerda rehviläikega. Kui ta viimati toodut ei teeks, siis tuleks see talle veelgi rohkem kahjuks kui praegu. Asi on lihtsalt selles, et samal „algoritmil“ põhineva käsipesu saab meie juurest 150.- eest, nagu juba ennem mainitud.Ettevõttes „J“ maksad lihtsalt 90.- rohkem. Tänapäeval ei ole see küll  kuigi suur raha, aga samas piisavalt marginaalne erinevus. Üheksakümne krooni eest saab poest ikka kotitäie toitu osta, seda siiski sõltuvalt poe hinnaklassist ja valitud toodetest.

Kokkuvõtlikult on Autoplus’is võimalik autot pesta odavamalt kui  harjapesulas. Korralik käsipesu meie juures on siiski samaväärne Ettevõtte „S“ harjapesu hindadega. Vahe on selles, et meie juures saab sama raha eest rohkem ja auto värvkate kulub pesu käigus vähem ning sellele ei teki kriime, mis harjapesula külastamisel oleks täiesti tavaline nähtus.

Võrreldes meie käsipesu sellega, mida ettevõte „J“  pakub on hinnaerinevus üllatav. Teeme sama töö odavamalt ja suure tõenäosusega kvaliteetsemalt kui nemad. Nende harjapesud algasid 160.-, seega on ettevõte „S“ neist ka selle koha pealt ees.

No comments:

Post a Comment